diumenge, 14 de desembre del 2008

Plànol o planell?

Aprofito que ahir vaig anar amb el Kes i el Xavi a fer el Matagalls (al Montseny) per dedicar-li L'apunt al Xavi. Quan anem a la muntanya, per no perdre'ns, fem servir un mapa (del llatí mappa 'tovalla, tovalló', i després 'representació geogràfica sobre una peça de tela'), que és una representació gràfica plana de la superfície de la Terra, o d'una porció d'aquesta, segons una escala i una projecció donades. També podem utilitzar un plànol, que ens les accepcions que ens interessen és una representació, sobre una superfície plana, de la disposició d'una ciutat, edifici, parc, etc., o un mapa topogràfic fet a escala superior a 1:10. 000 i inferior a 1:200.000. Mai, però, no farem servir un planell per orientar-nos, perquè un planell és un indret pla i elevat, o també la part oposada al tall d'un ganivet o d'una altra eina.

Això sí, tant si utilitzem un plànol com un mapa, res no ens assegura que igualment no ens perdem, oi nois? ;) Ostres tu, quin fred que fotia! Si no, pregunteu-li al nostre company, l'Uli!













Per cert, tot i el fred, diu que els narcisos ja comencen a treure el nas... :)

4 comentaris:

XAVI ha dit...

D'acord! tenies raó!
Però ja saps que només ho deia per portar la contraria!;)
Et vaig fer dubtar!
Moltes gràcies per l'aclariment!

Kes ha dit...

Les fotografíes ja estan penjades al Flickr. I com no, l'amic Uli, que el vem deixar alla passant fred, sol i amb un roc a l'estomac, com sóm, va estar molt bé, fins a la pròxima. http://www.flickr.com/photos/kesfren/

Núria Olivella ha dit...

Jajaja, aprofito algunes fotos i les poso al bloc. Sí, pobre Uli, tot solet i amb un roc a la panxa... Aquell que gosi fotre-li una cossa o atropellar-lo amb el cotxe se'n penedirà, eh, kes! ;)

Anònim ha dit...

Que bonic!